NEI - Neuro Emotionele intergratie

Je interesse in NEI is gewekt en je wilt graag meer weten? Mooi! Ik probeer je zoveel mogelijk uit te leggen. Als je daarna nog vragen hebt, kan je altijd de FAQ bekijken, mailen of appen.

NEI richt zich op de oorzaak en motivatie van problemen en het loslaten van blokkades. NEI gaat er vanuit dat iedere klacht een emotionele oorsprong heeft. Met behulp van de biotensor verbind ik mij met jouw onderbewustzijn en bewustzijn en ga ik opzoek . Het is in principe een vertaalinstrument. Alles en iedereen bestaat uit een bepaalde trilling. De biotensor meet deze trilling. De biotensor geeft een ja of nee aan op de vragen die ik stel. Het ’testen’ tijdens een NEI sessie doe ik altijd via de 5 elementen. In de Chinese geneeskunde gaat men uit van de vijf elementen vuur, aarde, metaal, water en hout. Elk element vertegenwoordigt een aantal organen en de daarbij behorende emoties.

Jouw klacht bestaat vaak al langer. Dat kunnen fysieke klachten zijn maar ook emoties of issues waar jij in het dagelijks leven tegenaan loopt of die lang geleden zijn ontstaan en nog steeds sluimerend aanwezig zijn. Kun je bijvoorbeeld moeilijk nee zeggen, ga je daardoor heel vaak en ongewild over jouw grenzen heen en ben jij daardoor in een burn-out terecht gekomen? Durf je niet goed jouw mening te uiten uit angst wat men daar van vindt? Vind jij dat het nú de tijd is om hier wat aan te doen? Wil je op onderzoek uit door wie of wat dit is ontstaan en dit patroon doorbreken? Leef je vanuit het hoofd en ben jij de verbinding met jouw lichaam kwijt? Dan is de NEI methode wellicht een hele fijne techniek voor jou om hiermee aan de slag te gaan.

NEI is een methodiek om het onbewuste, bewust te maken. Je lichaam is zo gemaakt, dat je niet alles bewust meer herinnert. Per seconde komen er zo’n 4,5 miljoen informatieprikkels binnen. Je raadt het al; als we deze allemaal bewust meemaken, dan zou je overuren draaien. Je onderbewustzijn heeft echter voldoende ruimte, het is je ‘harde schijf’. Soms kan het zijn dat informatie niet volledig begrepen en verwerkt wordt, waardoor later een zogeheten ‘blokkade’ in je lichaam ontstaat. Je energie kan niet volledig door je lichaam stromen en er kunnen allerlei klachten (emotionele problemen of lichamelijke klachten) ontstaan. 

Hoe werkt het in je hoofd?

De grote hersenen zijn in twee helften verdeeld, de linker- en de rechterhersenhelft. De linkerhersenhelft heeft te maken met de ratio, dus het verstand, het denken en begrip. De rechterhersenhelft met het gevoel, zoals creativiteit, intuïtie en indrukken. Een emotie ontstaat doordat je een bepaalde gebeurtenis meemaakt en dit zich vertaalt in een golf die door je lichaam heen trekt. Die golf wordt door de hersenen opgevangen en vertaalt. De rechterhersenhelft kan deze emotie voelen en via een brug tussen de rechter- en linkerhersenhelft wordt deze emotie begrepen door de linkerhersenhelft.

Maar dit proces gaat lang niet altijd vlekkeloos. De golf komt niet altijd goed aan bij de linkerhersenhelft. Vooral als je een jong kind bent is dit het geval. Hun linkerhersenhelft is nog niet helemaal goed ontwikkeld, waardoor ze wel emoties bij een gebeurtenis ervaren, maar nog niet altijd begrijpen wat er precies gebeurt. Dit is pas volledig volgroeid als je 7 jaar bent. Ook in je volwassen leven verwerk je niet altijd de emoties goed. Jouw lichaam slaat in zo’n geval de emotie op in je systeem, de emotie wordt niet verwerkt in de linkerkant van jouw brein. De informatie wordt dan niet goed over de brug tussen de linker- en rechterhersenhelft geleid. Dit zorgt voor blokkades in het lichaam. Deze blokkades worden telkens weer opnieuw getriggerd in je dagelijks leven, doordat je door allerlei situaties onbewust weer wordt herinnerd aan die eerste gebeurtenis die we niet goed hebben verwerkt. De blokkade wordt steeds groter en dit zorgt uiteindelijk voor allerlei klachten op fysiek en/of psychisch gebied.

Door het integreren van de onverwerkte emotie met de gebeurtenis wordt de balans hersteld. In jouw onderbewustzijn worden namelijk wel de emoties opgeslagen die de rechterhersenhelft heeft gevoeld. Door deze op te sporen, jou er bewust van te maken en middels een integratietechniek, kunnen we deze balans weer herstellen en kan er heling plaatsvinden.

Elke emotie die niet wordt verwerkt blijft onbewust zijn invloed uitoefenen. Dat uit zich bijvoorbeeld in:
‚Äč
Ongewenst Gedrag:
Je wilt het één maar doet het ander. Je acties zijn niet congruent met wat je eigenlijk wilt. Bijvoorbeeld: Je wilt stoppen met roken maar het lukt je niet, je wilt zelfverzekerd overkomen maar bij discussies laat je niet horen dat je er bent.

Ongewenst Gevoel:
Je wordt ‘overvallen’ door gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, verdriet, boosheid, eenzaamheid. Wat vaak leidt tot: leer – en concentratie-problemen, stress of slapeloosheid.

Fysieke Klachten:
Jouw onbewuste overlevingsmechanisme zal alles doen je te beschermen tegen pijnlijke ervaringen. Dit kan zelfs zover gaan dat dit zich uit in fysieke reacties zoals: hoofdpijn, migraine, lusteloosheid, spanning, allergieën, burn-out en andere chronische klachten.

 

Wat deze afbeelding laat zien is: dat wat jij nu ervaart het topje van de ijsberg is. Een lichamelijke of psychische klacht. Vaak is daar al heel wat aan vooraf gegaan en steeds denk je, ach, het kan nog wel. De onderste 2 stappen die heb je vaak helemaal niet in de gaten. Het is daarom belangrijk goed om te luisteren naar de signalen die jouw lichaam je geeft. 

 

Tijdens en ter ondersteuning na de behandelingen kunnen verschillende ondersteunende middelen worden ingezet. Zoals homeopathische middelen, Bach remedies, edelstenen, 100% natuurlijke etherische oliën,  vitamines & mineralen.

LET OP: NEI vervangt in geen enkel geval een medisch specialist!